Április fűszer klub receptjei 1.- China in my hand
Azt hiszem ma ez lesz az ebéd. Most, hogy kicsit hűvösebb lett megint kívánom a tartalmasabb ételeket is, nem csak a zöldséget és salátákat :)
Jöjjenek most az áprilisi fűszer klubos receptek. Most, hogy kicsit hűvösebb lett megint kívánom a tartalmasabb ételeket is, nem csak a zöldséget és salátákat :)
Kantoni marha
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg marhahús (bélszín)
5 db szárított shitake gomba
3 szál újhagyma
2.5 dl csirkealaplé
1 tojásfehérje
2 evőkanál rizsbor vagy sherry
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál chili por
20 szem szecsuáni bors
1 teáskanál fekete szezámmag
1-2 evőkanál olaj a sütéshez
só
Áztassuk be a szárított gombát 20 percre 1,5 dl langyos vízbe. Közben vágjuk a marhahúst vékony csíkokra és sózzuk meg.
A tojásfehérjét keverjük össze a keményítővel és a fekete szezámmaggal, majd forgassuk bele a húscsíkokat.
Amíg pihen a hús, és puhul a gomba, forrósítsunk fel wokban - ennek hiányában egy serpenyőben - 2 evőkanál olajat.
Fontos, hogy a wok nagyon forró legyen, akkor jó, ha már szinte füstöl az olaj.
Tegyük bele az összetört szecsuáni borsot, a marhúst, hagymát, és a gombát és pirítsuk össze őket.
Óvatosan adjuk hozzá a rizsbort és ha már alkoholtartalma elpárolgott, öntsük fel a csirkealaplével.
Pároljuk 15-20 percig, amíg a hús teljesen puha nem lesz.
Ha elfőtte a levét adhatunk hozzá abból, amiben a gombát áztattuk.
Ha kész, ízlés szerint ízesítsük még sóval, chilivel.
Tálalhatjuk rizzsel vagy udon tésztával.
Tipp: Ha igazán vékony hússzeleteket szeretnénk, szeletelés előtt félig fagyasszuk le a húst. Ha kemény, könnyebb vékony csíkokra vágni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.