Egzotikus újdonságok a csoki-manufaktúrából
Bilák Imre, akit mostanra minden bizonnyal már egyikőtöknek sem kell külön bemutatni, októberben is kísérletező kedvében volt. Szerencsére! Olyan bonbonkollekcióval örvendeztetett meg ugyanis bennünket ismét, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána!
Az kollekciót külföldi, elsősorban távol-keleti konyhák mesés alapanyagai és fűszerei ihlették, és bár első hallásra némelyik ízkombináció kissé bizarrnak tűnhet, pánikra semmi ok! A végeredmény minden esetben kifejezetten barátságos, úgyhogy a gyengébb idegzetű ínyencek is bátran ismerkedjenek meg velük!
Vegyük is sorra, mi mindent rejt a legújabb csokoládésdobozunk!
A sort fenyőszirupos – Himalája sós csokiheggyel nyitjuk, amely a manapság egyre népszerűbb sós csokoládék ázsiai változata, a havasi fenyők illatával kombinálva.
Következő keleti finomságunk ázsiai szilvaboros négyzet névre hallgat, és különleges egzotikus fűszereivel, valamint a belga csokoládé és a szilva ízeivel még inkább rátett egy lapáttal az ünnepi hangulatra. Még jó, hogy nemsoká itt az ádvent!
Tovább haladva a szaké - lemongrass ízeibe kóstolhattok bele: egy cseppnyi japán rizsbor és a frissítő citromfű találkozása. Akár egy finom koktél. Lehet, hogy kikísérletezek belőle egy italreceptet is?
Majd később. Jön ugyanis a tárkony-karum bonbon. Indiai ízei csokoládéfalatkába sűrítve: talán meglepő, de épp olyan finom, mint egy jó curry Bombayből. Nem is lenne rossz ötlet egymás után is megkóstolni őket!
Ha már egyszer ismert fogásoknál tartunk, következzen a sárgadinnye és a parmezán olaszos párosa új köntösben: csokoládékúp formájában. Ezután biztosan nem csak előételként gondolunk majd ezekre a finomságokra!
A zöldborsra pedig nem csak ételízesítőként. Imre ugyanis ribizlivel párosította, amelynek a savanykás ízét tökéletesen kiemeli határozott karakterével.
Édesen savanykás lett a rebarbarás bonbon is, amely végre jó példaként szolgál ennek a nálunk nem annyira ismert növénynek a felhasználására. Pedig számos gyümölcslekvárnak, például az epernek is gyakran rebarbarával kölcsönöznek különlegesebb karaktert. Természetesen a csokoládé édes ízeivel párosítva is valódi unikum!
Az új ízekből azonban sosem lehet elég, ezért a sort egy ugyancsak ritkaságnak számító, fekete hagymamaggal fűszerezett bonbonnal zárjuk, amely a Nigella nevet kapta Imrétől. Kitaláljátok, miért? Nekem van egy tippem. Amit viszont már egészen biztosan tudok, hogy idén milyen csokoládékat rejtek majd az ádventi kalendáriumba.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.