Ice tea Long Island nélkül
Minden buliban akadnak olyanok, akik autóval jönnek, vagy aznap épp soha többet nem szeretnének inni. :)
Ezekre az esetekre ilyenkor nyáron jól jöhet egy fincsi jeges tea recept, amit elkészíthetünk "problémás" vendégeinknek.
Valószínűleg minden hozzávaló megtalálható egyébként is a konyhában, úgyhogy még be sem kell vásárolni hozzá külön. A lényeg, hogy néhány fontos szabályt mindig tartsunk be.
1. Mindig használj elég teát! Hidegen kevésbé érződik az ízük, így körülbelül két teáskanálnyi teával számolj 3 pohárnyi jeges teára.
2. Ne áztasd a teát túl sokáig! Ha erősebb ízre vágysz, inkább használj több teát, de ne hagyd a vízben hosszabb ideig, különben kesernyés lesz. Ha gyengébbet szeretnél, akkor viszont ne az adagot csökkentsd, hanem az áztatás idejét!
3. Forró vizet a cukorra! Ha lehet, ne használj túl sokat, különben olyan édes lesz, mint a bolti, előre gyártott jeges teák, de a cukrot mindig forrón tedd bele, hogy biztosan elolvadjon. Ha inkább a vendégeidre bíznád az édesítést, a hideg teához szirupot vagy mézet szolgálj fel, így tutira nem maradnak majd cukorkristályok a poharukban.
4. Melegen ne tedd a hűtőbe, mert zavarossá válik, és különben is, a hűtődnek sem tesz jót. Ha nem voltál elég türelmes, és betetted, mielőtt eléggé kihűlt volna, némi forró víz hozzáadásával gyakran újra kitisztul a teád, így orvosolható az esztétikai probléma.
5. Felejtsd el a gyári citromlevet! A legfinomabb a frissen facsart citrom, de még lime-ot, narancsot, vagy grapefruitot is bevethetsz.
6. Frissen az igazi, szóval csak annyit készíts belőle, ami 2-3 nap alatt elfogy. Ne legyél lusta, inkább készíts gyakrabban, úgysem egy nagy meló, és így több alkalmad lesz kísérletezgetni az ízekkel is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.