Bodzaszezon
Itt a nyár, és végre valahára nyílik a bodza, ami szinte minden formájában ellenállhatatlan. A virágból készülhet szörp, lekvár vagy tea, később a bogyóból pedig szintén nagyon finom, szinte fekete, édesen savanykás lekvár, bár kissé macerás elkészíteni, és a bogyó mindent összefog.
A virággal valamelyest egyszerűbb a helyzet, és, ha szeretnétek eltenni teának valót, itt a szüret ideje. Arra érdemes figyelni, hogy a forgalmas utaktól a lehető legmesszebb álljatok neki a virágszedésnek, ahol biztosan nem, vagy kevésbé szennyezettek. Ezután egy szellős helységben, papíron, vagy tálcán szétpakolva szépen kiszáradnak.
Azoknak pedig, akik azonnali finomságra vágynak, tuti tippünk a bodzás palacsinta, amihez nem kell mást tennünk, mint a virágfejeket közepesen híg palacsintatésztába mártani, majd szépen kisütni. Ajánlom, hogy a tésztába olaj helyett olvasztott vajat tegyetek, és a kisütésnél is próbálkozzatok ezzel helyettesíteni, úgy még finomabb lesz!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.