C, mint chutney
Te tudod mi a chutney? A vásárokban sokan kérdezik tűlünk, hogy pontosan mi is ez. Sokan csak annyit tudnak, hogy gyakran és főleg gyümölcsből készül, mégsem lekvár, hiszen jellegzetesen fűszeres, sokkal inkább egy pikáns mártáshoz hasonló valami. Mégsem igazán szósz vagy öntet, mert nem teljesen pürés, darabok is vannak benne. Köretnek túl tömény, édességnek savanykás. De akkor mire jó?
Eredetileg Indiából származik, ahol főleg mangóból készítik, hagymával és mazsolával, és gyakran jó csípősen. Ennek ellenére gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthető, és a fűszerezésben is nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, szóval megéri kísérletezni. Bár nem befőtt, érdemes üvegbe eltenni, és később fogyasztani, nem azonnal frissen, így van ideje az ízeknek összeérni. Sültekhez, főtt húsokhoz, párolt zöldségekhez remek kísérő.
Azoknak, akik kíváncsiak lettek, és elég kísérletező kedv szorult beléjük, erősen javasoljuk a chilis eper chutney kipróbálását, ami egyszerre édes és csípős, és nálunk a webshopban hamar kedvenccé vált.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.