Nem csak medvéknek III.
Ha már szó esett a mi méhészetünkről is, itt az ideje, hogy bemutassuk kicsit a méhészünket is, akit a közeli ismerősei már csak Mézes Gergő néven emlegetnek. Molnár Gergő minden bizonnyal a legfiatalabb hazai okleveles méhész, aki még mindig a harmincon innen jár, mégis az ő közreműködésével lett a családi vállalkozásuk 2008-ban az év méhészete, és az övéké az első méhészet, amely megkapta az egészségbarát program védjegyét.
A pálinkás Barackálom méz a Hungaricum Fesztiválon a legjobb étel kategóriában zsebelt be egy díjat, a közönség szavazatai alapján. Az biztos, hogy ezt az ötletet mi is díjazzuk.
Gergő célja, hogy olcsó, cukorral kevert hamisítványok helyett hazánkban is egyre többen tegyék le voksukat a valódi, minőségi termelői mézek mellett. Ennek érdekében pedig időről időre igazi különlegességekkel rukkol elő, amikre talán azoknak is összefut a nyál a szájában, akik egyébként nem valami nagy mézbarátok.
Bármelyiket tehetjük teába, vagy süteményekbe, de nekünk magában, az élvezet kedvéért, kiskanállal is nagyon beváltak. A mentásat külön ajánljuk megfázásra is. A bodzásat, ami hasonló módon készül, mint a bodzaszörp, azaz a méz a virágoktól veszi át az ízüket, szóval azt pedig akár szörpként, vízzel felöntve is csak javasolni tudjuk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.