Nem csak medvéknek I.
Azt tudjuk, hogy Micimackó kedvence a méz, ám igencsak szomorú módon hazánkban a mézfogyasztásnak nincsen valódi kultúrája. Pedig az Unióban Magyarországon a legnagyobb a méhsűrűség: nálunk minden négyzetkilométerre jut egy méhcsalád, a magyar méz 80%-a mégis exportcikk. Egy magyar átlagosan 60 deka mézet fogyaszt el évente, ami, ha jól sejtjük, főleg a teában végzi, hiszen a legtöbben csak erre használjuk. Nagy hiba, mivel számtalan egyéb módon is felhasználhatnánk.
A méz a legegészségesebb édesítőszer, hiszen csak természetes összetevőket tartalmaz, és a méhektől az otthonunkig tartó úton semmilyen mesterséges beavatkozással nem változtatnak rajta.
Bár a tápértéke rendkívül magas, egyszerű szőlő- és gyümölcscukrait a szervezet könnyen feldolgozza, nem raktározza el, úgyhogy nem is hízunk tőle. Antibakteriális hatású, tele van vitaminokkal (B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, A- és E- vitaminok) és nyomelemekkel (kalcium, foszfor, magnézium, klór, nátrium, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium és mangán), rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenálló képességét. És hát lássuk be, finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.