Red hot
Aki járt már Portugáliában, biztosan találkozott a viccesen hangzó, piri piri nevű, valójában Mozambikról származó, nagyon is komoly chili paprikával.
Apró mérete miatt madárszemnek is hívják, de az vörös ördög név talán jobban elmondja, miről is híres, ugyanis rettenetesen csípős. Ennek ellenére a belőle készülő, nemes egyszerűséggel piri piri néven ismert szósz számos fogás kedvelt, pikáns kísérője, de húsok pácolásához is remek.
Legegyszerűbb változatát házilag is elkészíthetjük, törjünk össze néhány piri piri paprikát, reszeljünk le pár gerezd fokhagymát, sózzuk meg egy picit, majd öntsük fel 2-3dl olívaolajjal. Üvegcsébe öntve sokáig eláll, annál is inkább, mivel már kis adagban is hatásos. Úgyhogy csak óvatosan!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.