A hétvégén irány Marokkó!
Lassan vége a novembernek, és a Fűszer klub Marokkóból Franciaországba utazik. Most azoknak is lehetségük lesz elkészíteni a marokkói recepteket, akik nem kaptak ilyen csomagot ajándékba. Próbáljátok ki a hétvégén ezt a két egyszerű, de annál finomabb receptet és ki tudja, hátha Karácsonykor már ott lesz a decemberi csomag a fa alatt? :)
Sült csirkecomb harissa majonézzel és fenyőmagos parajjal
Hozzávalók 4 fő részére
4 egész csirkecomb
1 fej vörös hagyma
1 teáskanál oregánó
½ teáskanál őröl koriander
½ teáskanál harissa
½ mokkáskanál szumák
csipet fahéj, csipet cayenne bors
4 evőkanál olaj
Vágjuk ketté a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk őket. Keverjük össze az oregánót, a koriandert, a szumákot, a fahéjat és a borsot az olajjal és töltsük be a keveréket a csirkecombok bőre alá. Ne spóroljunk vele, ha idő előtt elfogy a keverék inkább csináljunk új adagot.
Hagyjuk állni pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst. Sütésnél először forgassuk lisztbe a darabokat, majd olajon kicsit süssük elő. Nem kell nagyon, csak annyira, hogy kis aranybarna színt kapjon a hús. Vegyük ki, majd a maradék olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, tegyük vissza a combokat és süssük készre sütőben. Figyeljünk rá, hogy ne műanyag fülű edényt használjunk!
Tipp: Merjünk kísérletezni, nem kell a receptet mindig követni. A betöltés előtt kóstoljuk meg a fűszerkeveréket. Ha úgy érezzük, hogy a mi ízlésünk még elbírna valamelyik fűszerből többet, nyugodtan adjuk hozzá.
Hozzávalók a körethez:
4 marék paraj
2 dkg vaj
1 gered fokhagyma
pirított fenyőmag
só, bors
Olvasszuk meg a vajat, reszeljük bele a fokhagymát. Majd forgassuk bele a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt fonnyasszuk össze és szórjuk meg pirított fenyőmaggal.
Harissa majonéz:
Keverjük össze egy tálkában a majonézt és ízlés szerint harissát. Tálaláskor adjuk a csirke mellé.
Kardamomos kókuszos rizspuding
Hozzávalók:
125 gramm rizottó rizs
4,5 dl tej
2 dl kókusztej
60g cukor
2 tojás sárgája
1 vanília rúd
4 szem kardamom
1 dl habtejszín
Bő vízben tegyük fel a rizst főni 6-8 percre, főzzük félkeményre, majd szűrjük le. Forraljuk fel a tejet majd a kókusztejjel és a kardamommal együtt adjuk hozzá a rizshez. Főzzük együtt, és amikor már majdnem kész tegyük bele a cukrot és a vaníliát. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a 2 habosra kevert tojás sárgát, végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a habbá vert tejszínhabot is. Poharakba töltve tálaljuk. Díszítésnek adhatunk hozzá durvára tört pisztáciát, gyümölcsöket vagy csokoládéforgácsot.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.