Forró csoki eső ellen
Egy gond van azzal, ha valaki mindenféle ínyencséggel dolgozik. Nagyon könnyen kéznél vannak, így a legkisebb indok esetén is előveszünk valami finomságot, hogy felvidítsuk, megnyugtassuk, felpörgessük magunkat.
A mai indok – gondolom nem kell nagyon megindokolnom – a kint idő. Két bögre Sumatrai kávén már túlvagyunk, a pörgés már megvan, most az ebéd után agyhalálra kellett gyorsan valami. Hogy ne a készleteket lássák kárát torkosságunknak, egy villámgyors forró csokit készítettünk.
A recept a www.fincsi.hu - ról van, annyit módosítottam rajta, hogy a mézes fűszerkeverék helyett, kínai ötfűszer van benne, ez volt kéznél a fűszer klubból. Tényleg Fincsi :)
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 g jó minőségű tejcsokoládé
50 g nem cukrozott kakaópor (szintén jó minőségű)
100 ml habtejszín
50 g cukor
3/4 l tej
1 kk. mézes fűszerkeverék
Így készítsd:
A kakaóport keverd össze a cukorral és a tejjel egy edényben, és főzd fel. A habtejszínt verd keményre. Törd kis darabokra a csokoládét, és apránkét add a főzethez. Végül a fűszerkeveréket is add hozzá. Töltsd ki a forró csokit poharakba, és díszítsd tejszínhabbal.
Tipp: A tejszínt apró csokipasztillákkal, vagy szitált kakaóporral díszítheted.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.