Mennyei tortareceptek
Ígéretemhez híven következzenek azok a tortareceptek, melyek nálatok, illetve nálunk otthon a legnagyobb sikert aratják. Köszönet Molnár Andinak és Koren Magdinak értük.
Sült túrótorta
Hozzávalóka tésztához:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt
A túrótöltelékhez:
500 g tehéntúró
90 g vaníliás főzős pudingpor
200 g porcukor
500 ml tej
400 ml tejföl
1 db citrom héja
2 db tojás
15 g vaníliás cukor
vanília rúd belseje még finomabbá teszi.
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
4. A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
5. Tegyük a tölteléket a formába, és kb 65 - 70 percig süssük 190 C-on.
6. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Andi többi receptjét itt találjátok: http://goveggie.freeblog.hu/
Csodapalacsinta, palacsinta torta
Magdi blogján több tortareceptet is találtam, mivel imádom a palacsintát, én ezt választottam, de sok más finomság is van, érdemes megnézni!
Hozzávalók:
20db előzetesen kisütött palacsinta
1 csomag babapiskóta
1 vaníliás, 1 csokis, 1 puncspuding por
1 adag lefőzött fekete kávé
tej
rum
kakaópor a palacsinta töltéséhez
porcukor
vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt
egy kis őrölt fahéj
Elkészítés:
1. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral. Összekeverjük a kávét, tejet, rumot. A babapiskótát belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe úgy, hogy a piskóták ne ázzanak el, de azért szívják meg magukat. A piskótákat szorosan a tortaforma aljába helyezzük.
2. Felfőzünk 4dl tejet, belekeverünk 2 evőkanál cukrot, a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük, majd szépen elsimítjuk rajta.
A palacsintákat cukrozott kakaóval megtöltjük, szorosan feltekerjük, és a két végét levágjuk. Ezután a a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
3. Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be, amit a vanília pudinghoz hasonlóan készítünk el. Ennek a tetejére jönnek a meggybefőttből a meggyek. A meggy levében felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, elsimítjuk. Az egészet kihűtjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszára. Az idő lejárta után a tortaforma kapcsos részét eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére a tortát megvághatjuk.
Magdi többi receptje: http://1m.hu/
Csibi mami féle csokitorta
Végül, de nem utolsósorban az én kedvencem, a nagymamám féle csoki torta. Azt szeretem benne a legjobban, hogy annak ellenére, hogy csupa csoki, mégsem túl édes. A pasik is imádják.
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
12 dkg porcukor
15 dkg liszt
Én úgy szoktam, hogy ahány tojás, annyi csapott evőkanál porcukor és annyi púpos evőkanál liszt.
A formát kilisztezem, közepes lángon sütöm, 30 percig nem nyitom ki a sütőt, a sütési idő legalább 1 óra, hústűvel, vagy hegyes villával (a közepébe szúrva) győződöm meg arról, hogy megsült-e?
Hozzávalók a csoki krémhez – 1 adag (kb. 20 szeletes tortához):
18 dkg cukor (kristály is lehet)
2 db tojás sárgája
4 púpos evőkanál kakaó (holland v. szerencsi cicás)
1 ½ -2 dl tej
25 dkg vaj
étcsokoládé 1-2 rúd (sárga csomagolású szerencsi szerecsen).
1. A cukrot a 2 tojás sárgájával és a kakaóval simára kikeverjük (vigyázni kell, hogy minden szobahőmérsékletű legyen).
2. A tej fokozatos hozzáadásával, majd egészen kicsi lángon, folytonos kavarás mellett sűrű krémmé főzzük (közben hozzáadjuk az ét csokit is), de nem szabad lekapatni, mert darabos lesz. Ha a fakanál alja elválik az edénytől, akkor már majdnem jó.
3. Teljes kihűlés után a habosra kivert vajhoz adjuk és együtt még habosabbra verjük.
4. Végül megtöltjük a háromba vágott piskótát.
Mindenkinek jó sütést kívánok, számoljatok majd be, hogy sikerült!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.