Kedvencünk a málnás jeges tea
Az előző postban már elárultuk a jeges tea készítésének aranyszabályait, most pedig a kedvenc receptünk következik: a málnás jeges tea.
1. Két liter forró vízben 4 percig hagyjunk ázni 4 adag fekete teát. Zöld teából is finom, de akkor 5 adaggal számoljunk, és öt percig hagyjuk a vízben.
2. Közben egy közepes méretű lábosban elkészítjük a málnás főzetünket: két csésze (kb fél liter) friss málnát felforralunk 2,5 dl vízben, fél csésze cukorral. Utána lassabb lángon hagyjuk szétfőni a málnaszemeket.
3. Hozzáöntjük a teához, és hagyjuk kihűlni. Felszolgálás előtt szűrjük át, hogy a kis magok ne maradjanak benne!
4. Extra tipp: készíts hozzá málnás jégkockákat, és díszítsd menta vagy citromfű levelekkel!
5. Jöhetnek a vendégek!
Nektek van kedvenc jeges tea receptetek? Küldjétek el nekünk, és a legjobbakat közzétesszük itt a blogon!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.